پايگاه استنادي علوم جهان اسلام اعلام كرد:واحد اصفهان مقام اول كشور در معيار فعاليتهاي اجتماعي و اقتصادي
بر اساس رتبهبندي دانشگاههاي آزاد كشور كه از سوي پايگاه استنادي علوم جهان اسلام منتشر شده است، دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان(خوراسگان)، در معيار فعاليتهاي اجتماعي و اقتصادي مقام اول و در مجموع پس از واحد علوم و تحقيقات در رتبه چهارم قرار گرفت.
پايگاه استنادي علوم جهان اسلام اعلام كرد:
واحد اصفهان مقام اول كشور در معيار فعاليتهاي اجتماعي و اقتصادي
بر اساس رتبهبندي دانشگاههاي آزاد كشور كه از سوي پايگاه استنادي علوم جهان اسلام منتشر شده است، دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان(خوراسگان)، در معيار فعاليتهاي اجتماعي و اقتصادي مقام اول و در مجموع پس از واحد علوم و تحقيقات در رتبه چهارم قرار گرفت.
احمدعلي فروغي رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان(خوراسگان)، به نقل از اعلام پايگاه استنادي علوم جهان اسلام(ISC) با اعلام اين خبر اظهار كرد: واحدهاي دانشگاه آزاد اسلامي كشور بر اساس شاخصها و معيارهاي مصوب ششمين نشست فوقالعاده وزراي آموزش عالي كشورهاي اسلامي كه توسط خبرگان علم رتبهبندي، تهيه و تدوين شدهاند، مورد رتبهبندي قرار گرفته اند و در ميان دانشگاههاي آزاد كشور، واحد اصفهان در رتبه چهارم قرار گرفته است.
وي افزود: در اين رتبهبندي علاوه بر انتشار امتيازات كل و رتبه هر دانشگاه، امتيازات دانشگاهها در معيارهاي پژوهش، آموزش، وجهه بينالمللي، تسهيلات و فعاليتهاي اجتماعي ـ اقتصادي نيز مورد توجه قرار گرفته است و
در معيار پژوهش نيز كه جزو مهمترين ماموريتهاي دانشگاهي به حساب ميآيد، توسط شاخصهايي چون تعداد مقالات، ميزان استنادات نسبت به هر مقاله، ميزان مقالات نسبت به اعضاي هيات علمي، نرخ رشد مقالات و استنادات و ثبت نامهها مورد ارزيابي قرار گرفته است.
فروغي با بيان اينكه دانشگاههاي آزاد اسلامي كشور حدود ۱۶درصد از توليدات مقالات سال ۲۰۱۲-۲۰۰۷ كشور را به خود اختصاص دادهاند، تصريح كرد: دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان(خوراسگان) بر اساس گزارش سرپرست پايگاه استنادي علوم جهان اسلام(ISC)در بعد شهرت بينالمللي كه ميزان و سطح بينالمللي بودن دانشگاهها را منعكس ميكند به عنوان چهار واحد برتر كشور شناخته شده است.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان(خوراسگان)، خاطرنشان كرد: ۲۳ شاخص رتبهبندي ISC كه پنج معيار كلي پژوهش و آموزش، وجهه بينالمللي، تسهيلات و فعاليتهاي اجتماعي ـ اقتصادي را مورد ارزيابي قرار ميدهند، اطلاعات وسيع و متنوعي را در اختيار دانشگاههاي كشور قرار ميدهد كه ضمن كمك به دانشگاهها در شناسايي نقاط قوت و ضعف خويش، مهمترين منبع اطلاعاتي است كه لحاظ كردن صحيح آنها در سياستگذاريها و برنامهريزيهاي دانشگاهي، ارتقاي رتبه و عملكرد علمي دانشگاهها در سطح ملي و فراملي را تضمين ميكند.
احمدعلي فروغي در خصوص سياست هاي پژوهشي واحد اصفهان(خوراسگان) گفت: در حال حاضر در عصر فناوري زندگي ميكنيم و دوران صنعتي، فرا صنعتي و عصر اطلاعات را پشت سر گذاشتهايم، و در اين دوران رسالت دانشگاهها مانند ساير سازمانهاي كشور تغيير ميكند و در اين دوران دانشگاهها فقط وظيفه عرضه نيروي انساني به جامعه را به عهده ندارند، بلكه دانشگاه بايد در اين دوره، نيروي كارآفرين وارد بازار كند و لازم است به جاي اينكه استخدامشونده وارد بازار كار شود، دانشگاهها استخدامكننده را به جامعه عرضه كنند.
فروغي با تاكيد بر اينكه بايد تفكري به جز درس خواندن صرف در دانشگاه ايجاد شود، بيان داشت: سالهاست كه تفكر عرضه نيروي كارآفرين به بازار در دانشگاههاي جهان ايجاد شده است و در واقع دانشگاهها با توجه به بحث كارآفريني مسئله اشتغال در كشور را حل كردهاند و هر دانشجو بعد از فارغالتحصيلي نه تنها براي خود، بلكه براي ديگران هم بتواند شغل ايجاد كند.
وي در ادامه با اشاره به اقدامات صورت گرفته در دانشگاه آزاد اصفهان در اين زمينه گفت: توليد شيريني بدون استفاده از شكر با استفاده از نوعي گياه توسط يكي از دانشجويان در واحد اصفهان و يا بستهبندي و عرضه گياهان داروي توسط دانشجويان واحد اصفهان، مصداق كارآفريني است.
رئيس دانشگاه آزاد اصفهان با اشاره به اينكه اين واحد دانشگاهي ايدههايي را به حالت عملي در آورده است، تصريح كرد: توليد بذر محصولات گلخانهاي در واحد اصفهان از اقدامات مهم صورت گرفته در واحد اصفهان است.
فروغي در اين خصوص بيان داشت: در گذشته نياز كشور به بذر محصولات گلخانه اي از خارج تأمين ميشد و رقمي حداقل در حدود يكميليون دلار به اين منظور از كشور خارج ميشد اما با تهيه اين بذرها در واحد اصفهان، ان شاء الله در آينده ديگر نيازي به خريد بذر از خارج و خروج ارز از كشور نيست.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان در پايان با اشاره به جايگاه بالاي علمي اين دانشگاه نيز گفت: واحد اصفهان علاوه بر داشتن اين حجم از فعاليت در زمينه كارآفريني از نظر علمي نيز در جايگاه مطلوبي قرار دارد.
